En dus heb ik van hem 20 Vlierbloesemschermen gekregen,
ben ik een kuip gaan kopen en al andere benodigdheden.
2 weken later waren mijn flesjes gebotteld en gelabeld.... En 5 weken later was alles op!
Het recept voor Vlierbloesemchampagne:
1. neem een emmer waar 10 liter water in kan. De emmer moet uiterst proper zijn ( dus geen waar je poetsmiddelen ed. in hebt gebruikt!)
2. Je verhit 4 liter water met 700 gram suiker, tot de suiker volledig is opgelost.
3. Je doet het suikerwater in je emmer en vult aan met nog eens 6 liter koud water.
4. Je neemt 4 citroenen en raspt de schil ( het wit NIET meeraspen, neem biologische citroenen aub.) en je perst de citroenen uit.
5. de geraspte citroenschil en het citroensap gaan in de emmer.
6. Je doet 2 eetlepels witte WIJNazijn in de emmer.
7. en als laatste: 15 vlierbloesems. ( deze mag je niet wassen vooraf! Neem dus vlierbloesems waar je eventuele beestjes uit kan schudden of uitnemen en pluk geen vlierbloesems langs drukke wegen ivm uitlaatroet)
8. zet de emmer weg op een koele donkere plek met een linnendoek over de emmer.
9. na 2 dagen kijk je even of de gisting al in werking is. Indien niet, voeg je een klein theelepeltje gist bij.
10. Nog eens 4 dagen laten staan.
11. Alles zeven en de vlierbloesemchampagne op flessen trekken. ( je moet af en toe de flessen openen om er voorzichtig het te veel aan gisting uit te laten .... anders riskeer je dat je flessen ontploffen!)
Succes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten