Keuken

Ik ben geen uitzonderlijke kokkin, maar ik kan me behelpen in de keuken, zeker als alle ingrediënten vers uit de tuin komen dan is het eigenlijk heel makkelijk om iets te bereiden.

 

12 mrt. 2015

roze smaakbommen!

De lente kriebelt buiten en dan heb ik altijd zin om schuimpjes te maken. Roze smaakbommetjes die me doen terugdenken aan mijn kindertijd.
Extra tip: ze zijn ook superlekker tussen een vers beboterde knapperige pistolet op zondagochtend!





15 nov. 2014


Tonteketuur!

Als kind kon ik het woord confituur niet goed uitspreken 
en vervormde ik het tot "TONTE-KE-TUUR"
Geef toe, klinkt veel melodischer!

En nu jaren later, hak ik met plezier de peren uit de tuin van pépé 
tot stukjes en maak ik er de simpelste maar heerlijkste perenconfituur van.









1 nov. 2014


Vlierbloesemchampagne

De Ward, één van muzikanten, had geweldig grote vlierstruiken staan in zijn tuin.
En dus heb ik  van hem 20 Vlierbloesemschermen gekregen,
ben ik een kuip gaan kopen en al andere benodigdheden.

2 weken later waren mijn flesjes gebotteld en gelabeld.... En 5 weken later was alles op!







Het recept voor Vlierbloesemchampagne:

1. neem een emmer waar 10 liter water in kan. De emmer moet uiterst proper zijn ( dus geen waar je poetsmiddelen ed. in hebt gebruikt!)

2. Je verhit 4 liter water met 700 gram suiker, tot de suiker volledig is opgelost.

3. Je doet het suikerwater in je emmer en vult aan met nog eens 6 liter koud water.

4. Je neemt 4 citroenen en raspt de schil ( het wit NIET meeraspen, neem biologische citroenen aub.) en je perst de citroenen uit.

5. de geraspte citroenschil en het citroensap gaan in de emmer.

6. Je doet 2 eetlepels witte WIJNazijn in de emmer.

7. en als laatste: 15 vlierbloesems. ( deze mag je niet wassen vooraf! Neem dus vlierbloesems waar je eventuele beestjes uit kan schudden of uitnemen en pluk geen vlierbloesems langs drukke wegen ivm uitlaatroet)

8. zet de emmer weg op een koele donkere plek met een linnendoek over de emmer.

9. na 2 dagen kijk je even of de gisting al in werking is. Indien niet, voeg je een klein theelepeltje gist bij.

10. Nog eens 4 dagen laten staan.

11. Alles zeven en de vlierbloesemchampagne op flessen trekken. ( je moet af en toe de flessen openen om er voorzichtig het te veel aan gisting uit te laten .... anders riskeer je dat je flessen ontploffen!)

Succes




17 okt. 2014

Kwestie van ne keer uit te pakken!

Et bien voila: een frambozenbiscuit, gevuld met Crème au Beurre, frambozen, Frambozenconfituur,  overtrokken met marsepeinen en bloemetjes.









5 okt. 2014


Verjaardag! 

5 oktober! Ben vanmorgen opgestaan met een muziekje in het hoofd:" Heppie beurtdeej toe joe, heppie beurtdeej toe joe, heppie beurtdeej dear Elske, Heppie Beurtdeej toe joe!

Voor mijn verjaardag heb ik dan maar zelf een "toertje" gebakken.
I love "Jaaarebeezen"....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten